Home

Exameninformatie

Op deze pagina vindt u extra informatie over het CFP-examen.

Het CFP-examen

Over het CFP-examen

Het CFP-examen bestaat uit het Theorie-examen en het Praktijkexamen. Om het CFP-diploma te verkrijgen en daarmee toe te treden tot het CFP-register dient u beide examens met goed gevolg te hebben afgerond. Namelijk:

  • het theorie-examen Fundament
  • één van de vier profielen Praktijkexamens (Familie en Nalatenschap, Inkomen en Wonen, Ondernemer & DGA of Vermogen)

De volgorde van deze examens bepaalt u zelf.

Wilt u inzage doen?

Het is mogelijk om van uw gemaakte examen de foutief beantwoorde vragen in te kijken. U mag uw flextoets inzien tot 6 weken na de datum waarop u het examen hebt gemaakt. Inzage van een examen is alleen toegestaan als u een onvoldoende hebt behaald voor het examen. De inzage van de foutief beantwoorde vragen is alleen mogelijk op de vrijdagmiddag tussen 14.30 en 16.30 uur op ons kantoor in Nieuwegein, indien dit verzoek uiterlijk voor 17.00 uur is ingediend op de woensdag voorafgaand aan de vrijdag van inzage. U ontvangt op donderdagmiddag bevestiging.

Documenten

Hieronder vindt u belangrijke documenten met betrekking tot het examen.

Inschrijven voor het examen

U kunt hier een account aanmaken en inloggen om in te schrijven voor het Theorie-examen en het Praktijkexamen. Let op: wilt u zich inschrijven voor het eerstvolgende praktijkexamen, selecteer dan de datum van inschrijven bij ‘kies een periode’, ‘geldig van’. Vervolgens zal het systeem automatisch 6 maanden later invullen bij ‘geldig tot’. Kies dan opslaan en negeer de mogelijkheid om een andere periode te kiezen.

Examendata

Examenronde voorjaar 2024:

  • Praktijkexamen onderdelen Inventarisatiegesprek en Adviesgesprek bij Examenadviesburo te Nieuwegein: 27 juni, 28 juni, 1 juli, 2 juli en 3 juli 2024.

Examenronde najaar 2024:

  • Theorie Fundament Examen: 27 september 2024, 10:30 – 12:30 uur (locatie naar keuze). Het verkorte Theorie Fundament Examen voor SEH/REFA duurt tot maximaal 12:00 uur. Inschrijven voor het Theorie-examen kan tot maximaal een week voorafgaand aan het examen en zolang er capaciteit in het gekozen toetscentrum beschikbaar is. Uitslag bekend uiterlijk 5 werkdagen na datum theorie-examen.
  • Het theorie-examen is opgesteld op basis van de wetgeving van 1 januari 2024.

Examenronde voorjaar 2025:

  • Theorie Fundament Examen: 31 januari 2025, 10:30 – 12:30 uur (locatie naar keuze). Het verkorte Theorie Fundament Examen voor SEH/REFA duurt tot maximaal 12:00 uur. Inschrijven voor het Theorie-examen kan tot maximaal een week voorafgaand aan het examen en zolang er capaciteit in het gekozen toetscentrum beschikbaar is. Uitslag bekend uiterlijk 5 werkdagen na datum theorie-examen.
  • Het theorie-examen is opgesteld op basis van de wetgeving van 1 januari 2024.

Examenronde najaar 2025:

  • Theorie Fundament Examen: 12 september 2025, 10:30 – 12:30 uur (locatie naar keuze). Het verkorte Theorie Fundament Examen voor SEH/REFA duurt tot maximaal 12:00 uur. Inschrijven voor het Theorie-examen kan tot maximaal een week voorafgaand aan het examen en zolang er capaciteit in het gekozen toetscentrum beschikbaar is. Uitslag bekend uiterlijk 5 werkdagen na datum theorie-examen.
  • Het theorie-examen is opgesteld op basis van de wetgeving van 1 januari 2025.